Punajuuri - ricottapiiras



Punajuuri-ricotta piiras
6-8 annosta

Perunavoitaikina:
2 dl hiivaleipäjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
250 g voita 
250 g (n. 3 dl) perunasosetta

Täyte:
4-6 punajuurta (laitoin itse 6)
1 pkt (250g) ricottajuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
rouhittua mustapippuria
100g fetajuustoa
2-3 rkl hienonnettua minttua, tuoretta
2-3 rkl pinjansiemeniä

Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita, nypi joukkoon voi. Lisää perunasose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi tekeytymään.
Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen. Jäähdytä, kuori ja viipaloi.
Sekoita juustot keskenään. Kauli taikina varovasti vuokaan sopivaksi. Levitä päälle ricotta-tuorejuustoseos. Levitä sitten punajuuri viipaleet. Ripottele päälle suolaa ja rouhi mustapippuria.
Murenna vielä fetajuusto ja ripottele se sekä hienonnettu minttu ja pinjansiemenet piirakan päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Ohjeessa ei kerrottu paistetaanko uunin ala - vai missä tasolla, joten mä paistoin keskitasolla. Aika usein piirakat paistetaan alatasolla. En tiedä?

Pohja kannattaa esipaistaa ennen täyttämistä. Siitä tulee rapeampi eikä jää raa'aksi.  Itse en sitä tehnyt, ja hyvää tuli siltikin, mutta suosittelen teitä tekemään sen.

Tosi hyvä ohje! Ja suussasulavan hyvää. Paljon voita - ei siitä voi tulla kun hyvää. Niin hyvää, että nyt riittää virtaa jumpata.

Ohjeen nappasin talteen uusimmasta Koti- ja keittiö lehdestä.

2 comments